Sisustus

Kasvit Mid Century Modern -sisustuksessa

19.02.2016, juvonep

k3

Nyt otan riskin, valtavan riskin. Menetän maineeni. Kasvihommelit kuuluu kyllä yksiselitteisesti naisille! Lisäksi blogaan asiasta, mistä en tiedä yhtään mitään. Aikanaan avioelämäni aikana onnistuimme exxän kanssa tappamaan kaikki muut kasvit paitsi Peikonlehden. Siksi se onkin edelleen suosikkikasvini. Yläkuvan peikonlehti koristaa Eames Housen olohuonetta.

 

kas3

Fiikus mun olohuoneessa. Sellainen monihaarainen voisi olla kivempi?

 

kas2

Mä menin Stockalle ja sanoin myyjälle, et kasveja peliin. Kaks kassillista kannoin himaan ja niihin ruukut. Ne on kaikki tossa. Mikä niistä – arvailkaa – kuolee ekaks. Kastelen kaikkia yhtäaikaa. Jos muistan.

 

kas1

Toi on joku sellanen palmu. Sen yllä on Toini Muonan keramiikkaa 50-luvulta. Muona käytti näissä keramiikoissa oikeita kasveja.

 

k5

Huomatkaa, että olen ollut naimisissa ja minulla on tytär. Se on todiste, että olen hetero. Edelleenkin hetero, mutta tyttöystäväni ei anna nimeään julkisuuteen, jotta häneltä voisi asian varmistaa. Kuvassa on apinain kuningas peikonlehtiviidakossa.

 

k3

Koska en tiedä nimeltä muita sisustuskasveja kuin peikonlehden, laitan kuvia niistä, jotka mielestäni sopivat otsikon aikakauden sisutukseen. Alvar Aallon sisutuksissa on joitain köynnöskasveja ja muuta vihreää. Kannattaakohan kasveja laittaa liikaa. Mä harrastan kaikissa asioissa suurta. Myös kasvin pitää olla suuri ja näyttävä. Parempi on jos se ei kuki.

 

 k4

  k6

Villa Mairean ruskea lattiaklinkkeri ja viherkasvit sopivat hyvin yhteen. Oisko toi sitten Fiikus, joka roikkuu tuolla.

Toisessa kuvassa on näkymä (Käpylän eli vanhan asunnon) olohuoneestani toukokuiseen aamuaurinkoon. Palmu on ikkunalaudalla peittämässä näkyvyyttä, jos tulen suihkusta munasiltaan.

 

k4

Tossa kuvassa on kivan näköisiä kasveja. Ei harmainta aavistusta, minkä nimisiä!!???


Yksi vastaus

 1. Nimetön sanoo:

  Kultapalmu, peikonlehti, peikonkämmen, herttaposliinikukka, isoköynnösvehka, huonearalia kuvissa. Kaikki muut tulevat kookkaiksi ja näyttäviksi viherkasveiksi paitsi herttaposliinikukka, toki sekin hyvinvoivana köynnöksenä amppelissa tai seinällä on näyttävä.
  Sinun tyyliisi minusta voisi sopia viherkasveista myös vaikkapa palmuvehka (Zamioculcas zamiifolia), pylvästyräkki (Euphorbia trigona), alokaasia ( Alocasia x amazonica), käpypalmu (Cycas revoluta), lyyraviikuna (Ficus lyrata) tai anopinkieli ( Sansevieria trifasciata). Googleta kuvia lisää ja varmasti löydät oikean malliset kasvit tukemaan sisustuksesi ilmettä.
  Aikakaudelle ominaisia näistä ei kaiketi ollut yksikään, ajatus tuli lähinnä lehtien muotojen kautta.
  Muilta bloggaajilta voi myös saada vinkkejä
  (http://petranyqvist.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/191051-huonekasvien-kulttuurihistoria-suomessa-osa-2 )
  Kasvit täydentävät aina sisustuksen, ei ole merkitystä onko kyse sitten poikamiesboksista tai julkisesta tilasta.
  Yleisin syy kodeissa kasvien kuolemaan on liika kastelu. Valon, kastelun ja lämpötilan pitää olla sopivassa balanssissa. Harjoittelemalla oppii …tämänkin.
  Vihreitä hetkiä elämääsi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.