Sisustus

SISUSTUSTRENDIT 2019-2020

12.01.2019, juvonep

Työnnän käden farkkujen takataskuun. Miltä tuntuu? Hyvältä. Ok, lähdenpä arpomaan tämän ja ensi vuoden sisutustrendejä. MÄNTY!

Rotsalaiset vedättivät Axel Einar Hjortin yksinkertaisten mäntyhuonekalujen hinnat pilviin. Mielestäni yhtään Hjortia vaatimattomampaa ei ole Ilmari Tapiovaaran mäntykalusteet. Pirkka on nyt uustuotannossa ja odotan päivää, kun Hongistokalusteet joku nostaa kansainväliseen arvohuutokauppaan. Tapiovaara sinänsä taitaa olla laskeva trendi. Artekin uustuotanto ei taida enää myydä???

Yläkuvan lakattu ja puleerattu mäntypenkki loistaa silmään. Korkeakiiltoiset mäntykalusteet tekevät maailmalla tuloaan.

Vaalea skandinaavinen design on yhä vedossa. Tai luulen niin. Facebookryhmä lienee Suomen suurin sisutuspalsta. En ole enää varma, koska sain sieltä potkut trollattuani rouvia! Tyyli on kuitenkin sisutuksellisesti selkeä ja helpohko tapa saada tyyliä asumukseen ilman suurempia kommervenkkejä.

Vaalealla on helppo sisustaa ja tyyliin sopivat huonekalut löytyy edulliseen hintaan vaikka IKEAsta. Ikea seuraa muuten hyvin tiukasti päivän trendejä ja nykyisin myös Ikean käytetyillä huonekaluilla on kohtuulliset markkinat. Kuten kuvasta näkyy marokkolaiskuosit ovat scandinaavisen tyylin makuun. Ellos ja muut myyvät salmiakkikuvioisia mattoja, villaisiakin, kohtuuhintaan.

 

Paavo Tynell on noussut jo usean vuoden. Nousukiito jatkuu. Annmaris myi Tampereen huutokaupassa Tyneleitä maailmanennätyshintaan. Gubin uustuotanto on huippulaatua kohtuulliseen hintaan. Vintagekauppiaat hieman pelkäävät? Jos vertaa näitä Gubin uustuotantomateriaaleja vaikkapa Tapiovaaran MaijaMehiläinen uustuotantoon, on ilolla todettava, ettei kaikki uustuotanto ole tingeltangelia!

Seiniin on tulossa Gio Ponti -tyyppistä kolmiota. Kilpaa tämän kanssa tulee lujasti 70-luvun retroväritys erityisesti tapeteissa.

Kodin talousesineissä on jo nyt selkeä retroykkönen: RUSKA. Kummaa, miten silmä neljän vuosikymmenen tauon jälkeen on täysillä Ruskassa mukana!?

Artek uudistuu, eikä ole Alvar vastustamassa. Aika rohkeita vetoja on tikkataulukuosi jakkaran päälle ja uutta väritystä klassikoihin. Jos nyt pitäisi ruokapöytä hankkia, olisi tämä ruskealla petsillä mustalla linolla varustettu pöytä. Nykyisinhän Artek edustaa mm. Serge Mouille valaisimia, jotka perityivät, kun Juhani Lemmetin Aero yhdistettiin Artekiin. Vähän myöhemmin tuli Vitran huonekalut. Katsotaanpa mitä Fasetti Hollolassa tekee uuden Artekedustuksensa kanssa.

, , , , , , , , , , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.