Sisustus

Finn Juhl – Tanska

19.02.2016, juvonep

ju10

Finn Juhl (30.1.1912 – 17.5. 1989) oli tanskalainen arkkitehti ja teollinen muotoilija, joka tunnetaan erityisesti huonekaluistaan. Hän oli keskeinen hahmo 1940-luvulta alkaneessa tanskalaisten puuhuonekalujen kansainvälisessä esiinmarssissa.

 

ju4

Juhlin itselleen rakennuttamasta talosta on tehty kotimuseo, joka on osa Ordrupgaardin taidemuseota.

Lapsesta asti Juhl haaveili taidehistorioitsijan urasta, mutta isä sai pojan valitsemaan opiskelualakseen arkkitehtuurin. Hän opiskeli kuninkaallisessa taideakatemiassa Kay Fiskerin, aikansa johtavan tanskalaisarkkitehdin johdolla.

Valmistuttuaan Juhl työskenteli kymmenisen vuotta Vilhelm Lauritzenin toimistossa, jossa oli aloittanut jo opintojensa ohella. Yhdessä Viggo Boesenin kanssa Juhl vastasi muun muassa Tanskan uuden radiotalon sisustuksesta. Vuonna 1943 hänet palkittiin nuorille arkkitehdeille jaettavalla Christian Frederik Hansen -palkinnolla.

 

ju8

ju13

Chieftain nojatuolin hinta nousee huutokaupoissa hyvinkin  yli 60 000 EUROn. Suomalaisessa Tori.fi sivustossa oli taannoin kuva osastolla ostetaan kuvan nojatuoli. Olisipa flaksi käynyt, jos tuoli olisi löytynyt. Tai ehkä löytyikin???

finn

Tänään 9.6. istuin tällä Chieftainilla. Helena Orava sanoi, että laita jalat rennosti kyynernojan yli. Oli rela! Törmäsin tähään uustuotantoklassikkoon sattumalta. Alkuperäinen valmistaja on Niels Vodder, mutta nykyään lisenssivalmistaja on Hansen & Sorensen. Maahantuonti Helena Orava Design projects, Tehtaankatu 5.

 

fin

Kuvakaappaus finnjuhl.com sivustolta.

 

ju12

ju11

Juhlin ja Arne Vodderin laatikostoissa on havaittavissa hyvinkin samanlainen muoto- ja värikieli.

 

ju1

 

ju2

Finn Julin talo Ordrupgaardissa Köpenhaminan esikaupungissa.

 

, , , , , , ,


2 vastausta

  1. juvonep sanoo:

    No hupsista! Laitetaanpa nyt kuvalähde/lähteet: Pinterest (yleinen kuvienjako-ohjelma), google-kuvahaku. Vaikkei tämä blogi olekaan tarkoittu juridisiin kannanottoihin, voisiko herra/rouva kertoa miten tekijänoikeuslaki säätelee noita kuvienjako-ohjelmia. Itse en todellakaan tiedä. Mutta ilman muuta lainvastaisesti jakamani materiaalin poistan.

  2. Nimetön sanoo:

    Luulisi varmaan rikoskomisarionkin tajuavan, ettei toisten tekijänoikeuksien alla olevaa kuvamateriaalia saa ihan näin vaan julkaista ilman lupaa, tai edes mainintaa lähteestä. Rikos se on tekijänoikeusrikoskin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.