Sisustus

Hertsikan MCM-keittiö

10.06.2016, juvonep

 

k2

Aloituskuvaan en vielä laita keittiökaappeja. Kerrotaan ensin lyhyesti, miten kaikki meni. Mun Käpylän huusholli oli kiva ja täysin riittävä mulle. Piti kuitenki saada uusi, ni pääsis vähä sisusteleen. Selasin (olen aina aikuisena selannut) asuntoilmoituksia ja hakuehtoni oli rakennusvuoden osalta 1950-1970. Hertsikasta löytyi unelma. Esittelen sen tarkemmin toisessa kirjoituksessani Hertsikan Helmi, nyt keittiöasiaa. Ps. vertaa aloituskuvaa 29.3.2017 lisättyyn kuvaan keittiöstä, samasta kohtaa.

k8

Lähtökohta oli tämä. Ihan kauhee perseitys. Ajattelin ensin, että sen saa päivitettyä ovet vaihtamalla, mutta hetimmiten tajusin, että kaikki uusiksi! Harmittelin, että vuoden 1957 alkuperäistä keittiökalustoa ei ollut, vaan joku oli vaihtanut ne 80-luvun hmmm. romuun!

 

keittiö2

Tavoite oli saada tällainen keittiö. Suorat laakaovet tiikkiviilulla ja kuvan värimaailma. Kuvan keittiö oli Munkkiniemeläisasunnossa, joka vakaasti kilpaili suosiostani Hertsikan kanssa. Tätä kuvaa näytin Keittiösaneeraus Markus Airakselle, kun suunnitelmaa lähdettiin tekemään.

 

k6

Ensin tietysti kaikki piti purkaa. Jäljelle jäi vain hella. Sekin siksi, että exxä ilmoitti ottavansa sen, kun se oli lähes uuden veroinen. Mun uuteen keittiöön tilattiin valurautalevyinen liesi. 1950-luvulla ei ollut keraamisia liesiä. Yritin löytää Torista retrolieden ja löysinkin suht siistin. Sitä puhdistaessani siitä valui ruostetta kuin kuravettä. Päädyin hankkimaan uuden. Mutta jääkaappi olisi vanha. Markus Airaksen kanssa sopimukseen kuului kaikki vanhan purusta uuden asennukseen + koneet. Tiikkiviilutetut ovet tilasin Puupalvelu Jari Rajalalta.

 

k2

Päivittäin mielialani vaihteli, kuten seksihalunikin. Välillä suunnittelin mintunvihreää taustaa ja välillä laattoja. Kuvasta näkyy kaappien taustan väritys. Laatat päätin ottaa mustat. Musta – vihreä – tiikki. Edellistä virkettä kirjoittaessani, ovet eivät vielä olleet saapuneet.

 

k3

Kokonaisuus alkaa hahmottua. Vain ovet puuttuu. Huomaa perinteinen tiskipöytä. Ja huomaan aito viiskytluvun jääkaappi, johon koneisto on uusittu.

 

ke1

Kaappien vastapäinen seinä. Alvar Aalto hallitsee. Valolähteeksi Idman/Wirkkala.

tiikki

Tänään 8.6. ovet saapuivat. Ensimmäinen viilutus kusi, kun liima tuli tiikkiviilusta läpi. Nyt vaikuttaa että Puupalvelu Rajala on tehnyt upeaa työtä. Asennus vasta ylihuomenna, ei kestä odottaa pöh!

 

k3

Niklatut lankavetimet kävin Rakennusapteekista ja laatat on Laattapisteestä. Oli vaikea löytää mustaa, kiiltävää peruslaattaa.

 

k4

Osa kokonaisuudesta, vanha jääkaappi istuu kuin muna munakuppiin.

 

k5

k1

Keittiösaneeraus Markus Airas teki loistavaa työtä. Yhtä hyvin pärjäsi Puupalvelu Rajala. Joku vois sanoa, että verhot puuttuu?

 

k6

Ei puutu verhot enää. Kätevä isäntä ratkaisee verhotangon puuttumisen vasaralla ja nauloilla. Ei tietenkään verhoja voi vetää ikkunan eteen, ku ne on naulattu betoniseinään. Laaitoin noita Franckin kuppeja maustehyllyn koristukseksi.

k12

k11

Tänään 7.10. kävin ostamassa maalia. Kaappien vastapäinen seinä näyttää valkoisena valjulta. Se maalataan…. ullatus: MUSTAKSI!!! Laitan kuvia, kun valmis. Lisäksi myyn ne kuvat johonkin pornolehteen?

 

silkki

Musta seinä rimmaa kivasti tyttökaverin asuun!

Hankin uuden pöydän tänään 29.3.2017.

 

k13

Luonnonvaloa kansalle, joka pimeydessä vaeltaa!

 

 

, , , , , , , , , , , , ,


6 vastausta

 1. Nimetön sanoo:

  Verhojen kiinnitysmenetelmä on kyllä ROK 👍🏾👍🏾👍🏾

 2. Keski-ikä selviää arkussa sanoo:

  Tänään tänne törmäsin jonkun linkityksen kautta ja on pakko kiittää, sillä tämä on kyllä paras ja hauskin sisustusblogi, jota olen lukenut. Ajatus keski-ikäisestä, sisustusta pieteetillä harrastavasta poliisi-sedästä o aiva ihana. Hyvä makukin sulla on, ainakin sisustuksen suhteen:)

 3. juvonep sanoo:

  Osaan sanoa vaan Rajalan hinnoista, että tiikkiviilutetulle tuli hintaa noin 100€/ovi tai laatikon etusarja.

 4. Eva R. sanoo:

  Hieno. Itse olen myös meidän keittiöön miettinyt viilutettuja ovia. Nykyinen, edellisen asukkaan suunnittelema kulahtanut korkekiiltokeittiö ei oikein istu 60-luvun asunnon ilmeeseen. Haluaisitkohan vinkata hintahaarukkaa tuollaiselle viiluovitilaukselle?

 5. Tanja sanoo:

  Hieno on keittiö! Makeet värit!

 6. Markus Airas sanoo:

  Terve Pete, hyvä blogikirjoitus. Kolmas kuva ei näy, kun siinä on kuvan nimessä “ö”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.