Sisustus

HETEROMIEHEN JOULUKORISTEET

25.11.2018, juvonep

Kaitsu, Timppa ja Tapsa koristeli joulupöydän.

Otsikon “heteromies” on harhaanjohtava. Olisi pitänyt kirjoittaa “tylsän heteromiehen”, niin tylsän, ettei ole edes pikkukakkosta harrastanut. Tästä saan työkavereiltani kuulla jatkuvaa pilkkaa.

Mullehan tulee varmaan kaikki suomalaiset sisustuslehdet. Niissä alkaa jo marraskuussa louluhössötys. Kannessa on taatusti kuva joulukuusesta. Just! Mulle ei joulukuusta enää tule. Marokkolaismatot ois vielä juhannuksena täynnä neulasia ja mitään kumikuusta tai amerikkalaista alumiinista ukkosenjohdinta en voisi ajatellakaan.

Mä sain potkut Facebookin Suomen suurimmasta sisutusryhmästä. Ei ihme, koska pyysin sitä. Siellä kirjoitellaan: Oisko kellään Elloksen mattoa lattialla. Saisko kuvia. Saisko kuvia, saisko kuvia!? Mä kirjoitin, että onks kellä jo jouluväreihin sopiva alusasu. Saisko kuvia? Ehdin lukea yhden kommentin, siinä pyydettiin mua laittamaan itse kuva. No laitan tänne. Kuvan alushousut ei väriltään rimmaa jolupukin kolttuun, eikä ne ole mun päällä, vaikka ne olen monta kertaa riisunut!

Jouluksi mulle tulee punainen pöytäliina, yläkuvan punainen joulutähti ja Sarpanevan Aarikalle suunnittelema kynttilämobile “Tulitus”. Siitä kisasin Bukolla muutamaan otteeseen, mutta hinta nousi aina liian mulle korkeaksi. Helanderilta tärppäsi sitten kohtuullisesti. Mun kaverit on tohon aina ihastuneet ja olen kahdelle sellaisen jeesannut, kun on tullut kohde jossain myyntiin.

Jo perheen aikana meillä oli jouluperinne. Aatonaattona on pidetty kinkunmaistajaiset. Kinkkua, ruisleipää, punaviiniä. Viime jouluna jatkettiin taas tätä. Laitoin kinkun uuniin aamuyöstä. Kun heräsin ton musta-alushousuisen vierestä, todettiin, että on aikaa käydä kisahallissa treenaamassa, kun kinkkumittari ei vielä näytä mitään. No parin tunnin päästä tultiin takaisin ja mittari oli ihan tapissaan. Siis se oli ollut jo kun lähdettiin. Kinkku mureni pellille, kun yritin sitä nostaa. Mä sanoin Eikalle, että tää on sitten nyhtöpossua. Isäni, joka tietää kaikesta paljon muita enemmän ja myös kertoo siitä muille, olisi koko illan kertonut kinkun paistamisesta, jos olisi tiennyt, että se meni pitkäksi. Nyhtöpossu oli kaikkien mielestä aivan erinomaista ja olikin. Kaksi henkilö pöydässä hymyili toisilleen.

 

No, mitäs tykkäät heteromiehen joulukoristeista?

Haista itse!

Hyvää Joulua!

 

, , , , , , , , , , ,


2 vastausta

  1. juvonep sanoo:

    Kaivoinpa vanhan Tulitus-paketin ja niinhän siinälukee: Design Kaija Aarikka.

  2. Nimetön sanoo:

    Tulitus on Kaija Aarikan suunnittelema, kynttilät sarpanevan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.