Sisustus

EXXÄN HUUSHOLLI, MITEN EROTA SIVISTYNEESTI.

04.11.2018, juvonep

Kun aikoinaan muutettiin perheen kanssa Munkkiniemen 50-luvun vanhaan rivitaloon, tehtiin sellainen kompromissi, että mä sain ottaa vähän ylimääräistä asuntolainaa ja sillä ostin Alvar Aallon sohvan. Vaimo sai italialaisen reclinerin. Ne oli olohuoneessa vierekkäin, eikä sopineet yhteen lainkaan. Kompromissejä oli pakko tehdä ja yleensä mä hävisin, kun vastassa oli kaksi naista. Sisutusinto oli kuitenkin kova ja halusin huushollista 50-luku tyylisen. Osin onnistuin.

No ero tuli, niinku tulee meille / teille kaikille. Vitsailen aina duunikavereille, et käykää jo valmiiksi vieraissa, kyllä niitä naisia maailmassa riittää, sit ku eukko antaa kenkää. Meidän ero oli helppo: vaimo löi kupongin eteen ja sano, et nimi tohon. Oli sillä kynäkin valmiina. Kun sitten muutin Käpylän sinkkuboxiin, sain tehdä rauhassa mitä halusin. Vedin bissee kaksin käsin ja tuhlasin rahojani törkeen kalliiseen designiin. Bissen olen nyt lopettanut täysin. Oli pakko ja olen kiitollinen, että olen raitis. Elämä on törkeen hienoo.

Toi yläkuva on exxän olohuoneesta. Siinä on mun vanha taulu (harmittaa kun myin sen). Mä ostin ton Jacobsenin Munasetin Lauritzilta ja tarjoiluvaunu jäi exxälle osituksessa. Vaimo kysy silloin, et miten ositus tehdään. Mä sanoin, et kaikki rahat lasketaan yhteen ja niistä vähennetään velat ja jäännös jaetaan tasan. Vaimo kysy, että et kai sä hänen säästöihinsä koske. Mietin 7 sekuntia ja sanoin että EN! En ole katunut yhtään, vaan musta tuntuu hyvältä.

 

Italiaano sillä roikkuu katossa, niitähän mä harrastan. Taulu jäi mulle, mutta se on nyt exxällä lainassa.

Kun exxä näki mun kompromissittoman sisutuksen, se tajus, et äijällähän on hyvä maku. Siksi se on pyytäny mua duunaa myös sen huushollin. Toi sohva ei oo mun keksintöä, eikä se oikein rimmaa ton Aalto daybedin kanssa. Tuli muuten hieno tosta Arteksängystä, ku teetettiin siihen nahkainen patja nappuloin ja terein. Sit seillä on kaksi ritiläpenkkiä ja marokkolaismatto, jonka exxä pakotti mut myymään sille.

Tää käsittelee nyt mun vanhaa ihmissuhdettani enemmän kun sisustamista. Exxä on mulle rakas ihminen ja mun tyttäreni äiti. Mutta mitään eroottis-romanttista meillä ei ole.

Exxä on onnellinen mun puolesta. Erityisesti kun pääsin eroon alkoholista ja uskoisin, että myös siitä kun olen löytänyt uuden kumppanin.

Onneksi tytär oli jo silloin muuttanut kotoa, kun erottiin. Ei meidän eroon mitään dramaattista tosin sisältynyt, tarkoitan niinku kolmatta henkilöä. Helpotus oli mullakin suuri, vaikka kulissit kaatuivatkin, tai juuri siksi. Heteromiehet ei varmaan kirjoittele yleensä tällaista lööperiä. No nyt kirjoitin. Sitte sanon vielä, että kannattaa panna niin paljo ku mahdollista, se pitää virkeenä ja maistuu elämiselle. JUST!!!

, , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.