Yleinen

OSTIN JALLUN – AIKUISEN MIEHEN NAISMAKU

05.01.2019, juvonep

Lähdin tänään Helsinki-vintage-design-retro expoon. Tapahtuma on ollut aina kohtuu kiva ja siellä on mahdollisuus tehdä löytöjä. Mun löytöni, jota itse asiassa etsinkin – oli vuoden 1960 JALLU. Kaikkien suomalaisten pornolehtien isä! Tuohon aikaan lehti tosin oli kiltimpi kuin lapset joulun alla. Vintage- ja retrotyttöjä.

Mun naismakuni on seurannut mun silmää. Silmä on nyt 58-vuotias. Se on mukautunut katsomaan ja arvostamaan ikäistään naista, plus miinus joitain vuosia. On mulla ehdottomatkin ikärajat naisten suhteen: pitää olla vanhempi kuin tyttäreni ja nuorempi kuin äitini. Mutta, naisen täytyy olla aikuinen!

Paras vuosi naisten ja muunkin muotoilun suhteen on 1959 (törkeää esineellistämistä). Kuvaan olen lisännyt vintagetunnelman, mutta Eikan upea olemus leopardiuikkarissa on tyrmäävä. Eikka on vuodelta 1959.

Mulle naispukeutumisen huippu on aina ollut jakkupuku. Usein se tuo mielleyhtymän pornahtavasta opettajasta, sarvisankaiset silmälasit ja kireä nuttura. Nutturasta on kiva ottaa kiinni. Hellästi, mutta määrätietoisesti. 1960-luvulla kun ihmiset vielä pukeutuivat, mummi tuli meille aina kylään jakkupuvussa. Mä kaipaan MCM-muotia. Haluaisin itsekin pukeutua. Kun menee Paville tansseihin tulee vastaan aidosti retro tunnelma, kellohelmat ja kukkamekot liehuu. Somerolainen Anita Hallapelto tekee mahtavaa työtä 50-luvun ja naisellisuuden uudelle tulemiselle.

Muotiputiikki Helmessä jokaisesta naisesta kuoriutuu kaunotar (Anita Hallapelto).

 

Saumasukat ja sukkanauhat.

, , , , , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.