Sisustus

KEITTIÖT 1950 – 1970-LUVUILLA (tällaisia ne saisivat edelleen olla)

15.03.2016, juvonep

 

kei13

 

Munkkiniemeläiskeittiö tiikki / akryyli / musta kaakeli. Tautisen tyylikästä. Ensimmäisen perheasuntomme tiikkiset keittiökaapit oli purettu ja vaihdettu johonkin perseen kauheuksiin.

 

kei9

 

Tällaista Tapiolan sisustusta keittiössä. Aika mielenkiintoinen on alakaappien sijoitus. Tumma taustaväri on hieno. Samoin noi yläverhot (en tiedä miksi niitä kutsutaan, kun verhot on naisten ja homojen alaa).

 

kei6

 

Tiikkiset vetimet laatikoissa ja sitte tollaset peruskahvat kaapeissa. Tää on puusepän valmistama retrokeittiö. Kaapin ovet vissiin täyspuuta.

 

kei10

 

kei12

 

Munkkiniemen rivariin duunattiin keittiö alusta asti. Harmittaa vieläkin, ettei vaimo antanut sääsätää vanhoja kaappeja. Avestialta saatiin kuitenkin tyyliin sopiva keittiökaapisto, vaikka se maksoikin törkeesti. Smeg tekee hienot ja laadukkaat retrokoneet. Alakuvassa alkuperäistä suomalaista keittiökamaa.

 

kei1960

 

!960-luvulle tultaessa alkoi materiaalit muuttumaan. Rakennuslevyt olivat silti kestäviä. Yksinkertaista tyylikkyyttä.

 

kei8

 

Kun eron jälkeen etsin markkinoilta sinkkuhuushollia, oli suurin este monen asunnon kohdalla keittiösaareke. Jumalauta! Moni toimiva pienkeittiö tai keittokomero oli purettu ja rakennettu keittiösaareke. Useimmissa lattiapinnat eivät stemmanneet, kaappeja oli sijoitettu osin ikkunoiden eteen ja muuta paskaa. Saareke nykyarkkitehtuurissa voi olla todella kätevä ja mukava yhteistila, mutta minkä arkitehti on suunnitellut, sitä ei ihminen ei edes itseoppinut kotitarvesisustaja, saa muuttaa. Amerikassa saareke osattiin jo taannoin suunnitella hienoksi, kuten yllä! Täh?

 

kei2

 

Kysymys kaikille lukijaurpoille. Kannattiko kunnostaa yllä olevat kaapit, vai olisiko pitänyt hommata Puustellit tai Ikeaa??!!!

 

kei1

 

!970-luvulla tuli väriä keittiöön ja muuallekin. Retroruskea ja keltainen. Meillä oli himassa pöndellä keltaset keittiökaapit ja ruskeat olohuoneen tapetit.

 

kei5

 

Tätä asuntoa myydään kirjoitushetkellä Munkkiniemessä. Mä haluun sen pelkästään keittiön takia!

 

kei7

 

Noi 50-luvun liukuovet on kivoja. Mulla on hyvin samantyyliset Arne Vodderin tanskalaisessa tiikkisenkissä.


Yksi vastaus

  1. Tiina sanoo:

    On kyllä super hienoja keittiöitä! Sun blogista tuli just mun suosikki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.