Sisustus

KAUNIS KOTI – 1960-LUVUN SISUSTUS JA SISUSTUSLEHTIEN ESIKUVA

05.04.2016, juvonep

k1

 

Kaunis koti -lehti esitteli nykyistä Avotakkaa enemmän yläluokkaisempia sisustuksia ja suomalaista jo 1950-luvulla maineeseen noussutta muotoilua. Tämä kirjoitukseni ja erityisesti sen kuvat on kaapattu 1960-luvun Kaunis Koti -lehdistä. Valkkasin mieluisimmat perustuen täysin omaan makuuni, joka rimmaa täysin tuon aikaisen kanssa.

 

k2

 

Suuret ikkunat, tiiliseinä ja puu. Ajattomat kalusteet. Haluan ja teen töitä sen eteen, että asuntoni ilme on tuollainen.

 

k3

 

Ks. oikea reuna: Jacobsenin Muna ja viherkasvi.

 

k10

 

Ensimmäiseen perheasuntoomme hommattiin Muuramen kaksoslipastot. Idea niihin syntyi, kun broidin sillonen tyttöystävä niistä puhui. (Se anto broidille kenkää varmaan siksi kun mä varastin sen sisustusidean). Muuramet on täällä sinkkuboxissa edelleen. Exxä anto ne mulle osituksessa ihan sovinnolla.

 

k5

 

Onhan 60-luvulla tehty hienompiakin kirjahyllyjä, mutta rouvat hameineen ja jakkuineen on tyylikkäitä. Tosin noihin silmälaseihin kestää tottua, mutta nehän voi ottaa sitte pois.

 

k7

 

Upeissa laatikoissa noi viherkasvit. Mä laitan jotku tollaset ku muutan kohta uuteen 50-luvun asuntooni Hertsikkaan.

 

k11

 

Mun aktiivinen design-harrastukseni alkoi oikeastaa ryijyistä. Tossa on taustalla Reino Kosken HUURRE. Yksi upeimmista tuon ajan ryijyistä.

 

k9

 

Toi liesikupu on hieno! Sanokaas urpot mistä mä löytäisin tollasen, kai se pitää teettää???!!!

 

k12

 

Artek-sisutukseen kuului jo tuolloin marokkolaismatot. Tai siis jo 40-luvulla Alvar alko niitä tuomaan maahan, mm. Villa Mairean sisutukseen.

 

k8

 

Daybed hommelit on nyt muodissa. Viime viikonlopun Expossa Kaapelitehtaalla kyselin verhoilijoilta pajojen verhoiluhintoja. Työ nyt ei hirveitä maksa, mutta kunnon kangas maksaa.

 

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.