Sisustus

TILANJAKAJAT / ROOM DIVIDERS (mid century modern)

16.11.2016, juvonep

oh3

Tilanjakajaa voi käyttää alkperäiseen tarkoitukseensa, tai sitten muute sisustuselementtinä.

valo

Mä en osaa selittää, miksi tilanjakajat mua kiinnostaa. Mulla on niille oma pinterest-taulukin. Ensimmäinen tilanjakaja, jonka hankin oli tietysti Aallon sermi 100. Se jäi osituksessa exxälle. Alunperin se hankittiin Munkkiniemen rivitaloasunnon aikuisten makkarin ja olkon näkösuojaksi, kun kaikki oli Munkassa yhtä suurtä tilaa. Nyt mulla on sellainenkin, kuten alakuvasta käy ilmi. Keittiön seinustalla, pöydän vieressä. Yläpuolisessa kuavssa Jomaine Bauman -tilanjakaja.

 

k1

Aallon aallot on muodoltaan viehättäviä. Eihän sermi tässä tilaa jaa, on vain sisutuselementtinä pehmentämässä paljasta seinää. Vastapäätä on keittiökaapit (lue kittiöbloggaukseni).

 

makuuhuone   drevopodnik-holesov

Mä yritin aikanaa Käpylässä asuessani ostaa Bukowskilta Drevopodnik Holesovin Claustras-tilanjakajan. Vasta toisella kerralla onnasi, kun rahat riitti. Rekolan Jokke ihasteli tota Käpylässä ja ihmetteli, kun hän ei moisesta ollut aiemmin kuullut. Vasemmanpuoleisessa kuvassa se koristaa sinkkupunkan päätyä. Nyt Claustraskin on exxälle myyty. Sillä ehdolla, että myy mulle takaisin kun kyllästyy. Sitä voi käyttää yhtä hyvin hyllynä.

 

divi1

Tohon ylimmän kuvan Baumanin tilanjakajan tilalle (tautologiaa) suunnittelin bambuverhoa erottamaan olkon ja viherhuoneen toisistaan. Tarkoitus oli, että mitä tahansa siihen tulisikin, valo pääsisi kulkemaan läpi. Edellisillä asukkailla siinä oli haitari/paljeovi. Makuuhuoneen eristykseen tilanjakaja ei ole sopivin. No, äänieristeeksi siitä ei ole, eikä oikein näkösuojaksikaan. No lemmenäänet kuulluu toisinaan lattiankin läpi, kuten yläkerran nuorenparin kuhertelu Käpylässä. Tosin se ei ollut häiritsevää, kun neito kiljahteli epäeroottisen epätahtiin (taas tautologiaa, vai onko alkusuintu).

 

divi6    divi7

Vasemmalla on Aarikan reliefi ja oikealla on Charles ja Ray Eamesin klassikko tilanjakaja.

 

divi3

Olohuoneen ja viherhuoneen väliin (ks ylin kuva) suunnittelin myös liukuovia. Olin jo tilannut kolme tiikkiviilusta ovea, joita siis pääsääntöisesti olisin pitänyt auki (siis limittäin törkättynä), mutta peruin tilauksen, kun laitoin siihen sen Bauman-sermin. Mulle on tärkeää, että tulee valoa!!!

 

divi4

Japanilaistyylinen tilanjakaja.

, , , , , , , , , , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.