Sisustus

Charles ja Ray Eames

11.02.2016, juvonep

eames1         eames7

Eamesin Lounge chair ja ottoman (ottoman ei ole koira vaan jalkarahi, jolla Charles siis istuu). Yksi maailman tunnetuimmista nojatuoleista. Valmistaja Herman Miller. Herrasmies Eames antaa vaimonsa Rayn ajella prätkällä!

 

Charles Eames (17.6.1907 – 21.8.1978) oli yhdysvaltalainen arkkitehti,elokuvantekijä ja muotoilija, joka sai vaikutteita Eliel Saariselta ja työskenteli yhdessä tämän pojan Eero Saarisen kanssa. Monet Charles Eamesin työt syntyivät yhteistyönä hänen vaimonsa Ray Eamesin (1912–1988) kanssa.

Eames opiskeli lyhyesti arkkitehtuuria Washingtonin yliopistossa. Hän ehdotti Frank Loyd Wrightin ja muiden modernistien lisäämistä opetusohjelmaan. Kurssimuutoksen sijasta Eames sai potkut yliopistosta.

eames6

 

Hänestä tuli teollisen muotoilun opettaja Eliel Saarisen johtamaan Cranbrookin kuuluisaan oppilaitokseen Michiganiin. Eames suunnitteli vanerista taivutettuja huonekaluja yhdessä Eero Saarisen kanssa. Erään lehden järjestämään kilpailuun piirretty Eames House, joka voitiin tuottaa teollisesti, muodostui yhdysvaltalaisen 1900-luvun arkkitehtuurin ikoniksi.

 

 

 

 

 

 

eames5

 

 

Valtavat ikkunat ja Peikonlehti kasvit, valoa ja vihreyttä.

lcw

 

Oma Eames suosikkini on LWC-tuoli. Mieluiten mahdollisimman patinoituneena!

 

eames6

 

Mamalusha Logo_5.psd

 

Herman Miller on yhdysvaltalainen huonekalu- ja sisustusvalmistaja, jonka suunnittelijoihin Eames kuului. Yritys perustettiin vuonna 1905 Michiganiin ja on toiminnassa edelleen. Vitra on sveitsiläinen, alkujaan saksalainen, huonekaluvalmistaja, suunnittelija ja jälleenmyyjä. Eamesin euroopan tuotanto on yleensä Vitra-merkinnöin varustettu. Kumpikin on siis tae Eames-tuotteen aitoudesta ja alkuperästä. Alkuperäistuotanto näillä maailman klassikoilla ei ole aivan halvinta. Jos halpaa ja piraattia haluaa, sitä on markkinat pullollaan.

 

eames

 

, , , , , , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.